Declinul natural al populației Transnistriei a crescut cu 20%

În ianuarie-septembrie, declinul natural al populaţiei Transnistriei a constituit 1.924 de persoane şi a crescut cu 20% comparativ cu perioada similară a anului 2017.

Tiraspol_Transnistria

Tiraspol. Foto: Frans Sellies / flickr.com

Potrivit datelor Serviciului de statistică din regiune, citat de Infotag, au fost înregistraţi 3.068 de nou-născuţi vii (-9,9%), iar numărul persoanelor decedate este aproape cu 63% mai mare – 4.992 persoane (-0,3%). Totodată, au decedat 18 copii sub un an (-28%).

În Transnistria principalele cauze de deces rămân bolile cardiovasculare – 1.726 de persoane, constituind peste o treime din numărul decesurilor. Apoi urmează neoplasmele – 922 (18,5%) şi afecţiunile sistemului nervos – 706 (14,1%).

Referitor la migraţia populaţiei, în această perioadă din regiune au plecat 3.195 de persoane, dar au venit cu traiul 2.335 de persoane (de regulă, este vorba de cetăţenii Moldovei care au mai locuit aici, au obţinut cetăţenia transnistreană, care este mai atractivă din cauza vârstei mai mici de pensionare, iar în regiune tarifele la serviciile comunitare sunt mai mici – n.r.).

Potrivit datelor guvernului regiunii, situaţia demografică în Transnistria „este destul de dificilă”, căci în ultimii 10 ani, numărul populaţiei s-a reduc cu 58,5 mii persoane (11,1%), constituind la sfârşitul anului trecut 469 mii persoane.

Reclame


Categorii:Transnistria

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.