Parcul Agro-industrial din Sângerei va exporta mere în Arabia Saudită

Parcul Logistic Agro-industrial din Sângerei va exporta, săptămâna viitoare, primul lot de mere în Arabia Saudită.

foto-_m3_0918_0

Aflat ieri într-o vizită la Parcul Logistic Agro-industrial din Sângerei, premierul Pavel Filip, s-a interesat despre activitatea întreprinderii, care a fost deschisă anul trecut, în cadrul proiectului „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei rețele agricole transfrontaliere”, realizat cu suportul Uniunii Europene. Întreprinderea este amplasată pe un teren de 1,58 hectare. Aici funcționează un frigider cu o capacitate de 1600 de tone, destinat păstrării fructelor și legumelor și o linie de sortare. În prezent, 6 producători agricoli din 5 raioane îşi păstrează aici merele şi prunele.

Pe teritoriul întreprinderii activează și un centru de instruire pentru producătorii agricoli. Aceștia pot beneficia de consultanță și traininguri pentru implementarea tehnologii europene de păstrare, sortare şi ambalare a producţiei agricole.

Prim-ministrul a spus că își dorește ca astfel de parcuri să funcționeze în toată țara, pentru a permite agricultorilor să-și păstreze producția în siguranță și să obțină venituri mai mari.

Proiectul „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei rețele agricole transfrontaliere”, în valoare de 2,4 milioane de euro, este implementat în comun cu partenerii din România și Ucraina, în scopul creșterii productivității și competitivității sectorului agricol. Acesta mai prevede crearea unei piețe online pentru promovarea produselor agricole realizate în zona transfrontalieră. De asemenea, printre obiectivele proiectului se numără adaptarea calității produselor la standardele internaționale și continuarea dezvoltării serviciilor de sortare, congelare și depozitare.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.