Campania de recepţionare a dosarelor de acordare a subvenţiilor s-a încheiat, iar Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) menţionează că a fost depus un număr record de dosare – 7357, comparativ cu 5643 anul trecut. Valoarea subvenţiilor solicitate depăşeşte un miliard de lei, notează IPN.

Agricultura_Moldova

Foto: Thierry Zoccolan / afp.com

Totodată, AIPA precizează că termenul limită de depunere a dosarului în cadrul submăsurii de sprijin 2.3 ,,Stimularea producătorilor agricoli pentru compensarea cheltuielilor la irigare’’ este 15 noiembrie 2018. Pentru submăsura de sprijin 1.7-A ,,Stimularea mecanismului de asigurare a riscurilor în agricultură’’ data limită este 15 decembrie.

Subvențiile pentru investițiile în sectorul agricol sunt oferite din bugetul de stat prin Fondul Național de Dezvoltare Agricolă și Mediului Rural, mărimea căruia constituie, în acest an, circa 900 de milioane de lei. Prioritar subvențiile din acest an sunt oferite pentru modernizarea sectorului agricol, pentru gestionarea durabilă a resurselor naturale și pentru dezvoltarea infrastructurii din mediul rural.

Reclame