Se propun modificări la Regulamentul Proiectului „Prima Casă”

Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern prin care aduce modificări Regulamentului de implementare a Programului de stat „Prima casă”.

Prima Casa

Foto: gov.md

Una din aceste modificări este excluderea, din 1 ianuarie 2019, a carnetului de muncă din lista actelor pe care solicitantul trebuie să le prezinte la creditor. În schimb, solicitantul trebuie să aducă un certificat eliberat de angajator privind confirmarea raporturilor de muncă.

De asemenea se propune propune mărirea termenului de prezentare de către banca comercială către ODIMM a contractului de ipotecă de la 30 de zile la 60 de zile calendaristice. Totodată, deoarece neprezentarea în termen a contractului de ipotecă poate avea loc din vina reprezentanţilor băncii, se propune ca banca în asemenea cazuri să acorde creditul în conformitate cu condiţiile Programului. Or, beneficiarul Programului nu trebuie să poarte consecinţe pentru inacţiunile băncii.

De asemenea, se propune ca termenul de închiere a contractului de vânzare-cumpărare a locuinţei să fie extins de la 5 la 15 zile lucrătoare.

De la 5 până la 15 zile ar putea fi extins şi termenul pe care îl are la dispoziţie beneficiarul, din momentul încheierii contractului de credit până la încheierea unui contract de asigurare a locuinţei împotriva riscurilor de pieire sau deteriorare fortuită, la valoarea de înlocuire, pe toată durata executării contractului de credit.

Proiectul cu modificările menţionate mai sus se află la etapa consulărilor publice şi urmează să ajungă pe masa Guvernului.Categorii:Actualitate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.