Bombă de aviație de 100 de kilograme, distrusă în raionul Criuleni

Geniştii Armatei Naţionale au dezamorsat şi neutralizat peste 20 de obiecte explozive de diferit calibru în luna octombrie.

Bomba_genisti

Foto: army.md

Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cele mai multe muniţii, printre care bombe de aruncător, calibru 82 mm, şi grenade de mână, au fost depistate în localităţile din raioanele Căuşeni, Anenii Noi şi Călăraşi.

Sursa a specificat că cea mai periculoasă captură — o bombă de aviaţie de 100 kg — a fost descoperită de un grup de muncitori în timpul executării unor lucrări la o conductă de gaz în satul Măgdăceşti, raionul Criuleni. În urma cercetării obiectului exploziv, echipa de genişti ai Batalionului Geniu „Codru”, condusă de căpitanul Gheorghe Rotari, a constatat că bomba era de producţie germană, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost transportată la Baza Militară de Instruire de la Bulboaca, pentru a fi distrusă.

Tot în luna octombrie, geniştii militari au lichidat un proiectil reactiv, de calibru 320 mm, depistat în cariera de pietriş din vecinătatea comunei Puhăceni, raionul Anenii Noi, şi trei mine antitanc TM-57, găsite în pădurea din apropierea satului Ghetlova din Orhei. Muniţiile au fost evacuate şi distruse în condiţii de maximă securitate.

De la începutul anului curent, au fost executate 166 de misiuni de deminare şi neutralizate 302 obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării.

Reclame


Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.