Vama a adus la buget peste 425 milioane de lei într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie, 425,8 milioane lei, fiind perfectate în total 11.530 de declarații vamale.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 151 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, articole din metale prețioase, accesorii pentru telefoane mobile, produse alimentare, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 37 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 151.776 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 95.987 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 20.074 și respectiv, 13.999 de traversări.Categorii:Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.