Moldovenii din străinătate trimit acasă tot mai puțini bani

Volumul transferurilor bancare din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit aproximativ 315 milioane de dolari în trimestrul III al acestui an, în scădere cu aproximativ 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit datelor oferite de Banca Naţională.

remitente_dolari_euro

Foto: cambioeurodolar.com

În special, transferurile băneşti s-au redus în ultimele două luni comparativ cu anul precedent, iar în luna septembrie, chiar mai puţin decât în aceeaşi perioadă de timp din ultimii peste 10 ani.

Proveniența geografică a transferurilor bănești din această perioadă confirmă tendința din ultimii ani și anume un volum tot mai mare și în creștere de bani proveniți din statele membre ale Uniunii Europene și reducerea celor din CSI. Astfel, 40% din transferuri provin din Uniunea Europeană și mai puțin de 30 la sută din CSI, pe când în urmă cu 4-5 ani, 2/3 din transferuri proveneau din CSI, în special din Rusia.

În primele nouă luni ale acestui am, volumul transferurilor bănești de peste hotare în favoarea persoanelor fizice s-a cifrat la 955 de milioane de dolari, cu 9,5% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.Categorii:Economie

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.