Pavel Filip: Parteneriatul dintre R. Moldova și Consiliul Europei este bazat pe lucruri concrete

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova, William Massolin. Premierul l-a felicitat pe oficial cu ocazia preluării mandatului, menționând că experiența acestuia va contribui la dezvoltarea în continuare a parteneriatului dintre R. Moldova și Consiliul Europei (CoE).

William Massolin_Pavel Filip

William Massolin și Pavel Filip. Foto: gov.md

„Aveți toată deschiderea Guvernului. Probleme pot fi soluționate doar în cadrul unui dialog deschis și constructiv. Orice problemă va fi analizată, dezbătută, pentru identificarea soluției optime”, a subliniat Pavel Filip.

Prim-ministrul a apreciat în mod special expertiza oferită de Consiliul Europei, care este una valoroasă şi indispensabilă eforturilor de implementare a reformelor interne. Pavel Filip a evidențiat și rolul important al Planului de Acțiuni al CoE pentru Republica Moldova pentru anii 2017-2020, precum și a programelor de cooperare dedicate îmbunătățirii procesului de guvernare la toate nivelele. „Parteneriatul dintre Republica Moldova și Consiliul Europei este pragmatic și se bazează pe lucruri concrete”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, William Massolin a reconfirmat determinarea CoE de a continua colaborarea cu țara noastră în domenii, precum reforma justiției, lupta împotriva corupției și a spălării banilor, dialogul cu autoritățile publice locale și consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind protecția drepturilor minorităților naționale și viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova. Prim-ministrul a salutat delegarea unei misiuni de observatori din partea Adunării Parlamentare a CoE, menționând că guvernarea va depune toate eforturile ca alegerile să fie libere, corecte și transparente.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Guvernarea actuala a demonstrat ca este concreta in actiunile sale si daca promite, pai face.

    Apreciază

  2. Dacă va fi deschis la o conlucrare bazată fapte privite și analizate obiectiv, nu putem decît să-i urăm succes.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.