SMURD: 14 mii de oameni au beneficiat de asistență calificată de la lansarea serviciului

Circa 14 mii de oameni au beneficiat de asistență calificată odată cu apariția, în R. Moldova, a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare, comunică Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

SMURD_Moldova

De la lansarea SMURD, echipajele de medici și paramedici au efectuat 17 misiuni internaționale unde zeci de oameni au primit îngrijiri calificate și au fost aduși acasă după ce au suportat accidente de muncă sau de circulație în alte țări.

În urma colaborării cu Guvernul României, proiectul a fost susținut și realizat, iar mii de oameni din R. Moldova și România au beneficiat de asistență calificată și îngrijiri în situații de risc.

În cadrul Centrului de Formare în România au fost pregătiți 106 paramedici care activează în două regiuni din țara noastră: Bălți și Cahul.

Lansarea proiectului a început în anul 2014 prin deschiderea serviciului în zona de nord a țării, și a continuat ulterior prin dezvoltarea acestuia în zona de sud. Proiectul reprezintă o oportunitate și o șansă pentru acordarea ajutorului calificat în situații de risc pentru R. Moldova și România.Categorii:Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.