Avocat: Cetățenia lui Traian Băsescu a fost retrasă din considerente exclusiv politice

Andrei Bivol, avocatul ex-președintelui României, Traian Băsescu, afirmă că este culmea să spui că cetățenia lui Traian Băsescu a fost retrasă din motive juridice. În opinia lui, acest lucru a fost făcut din considerente exclusiv politice. Declarația a fost făcută la emisiunea „Sfatul Țării” de la 10TV, transmite IPN.

Traian Basescu

Traian Băsescu. Foto: aktual24.ro

„Este demonstrat faptul că cetățenia a fost retrasă din motive exclusiv politice, iar încercarea aceasta de a da o notă juridică sau o motivație de încălcare a legii este absurdă”, a declarat Andrei Bivol. Avocatul spune că, dacă Traian Băsescu va decide acest lucru, vor merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu acest dosar.

Vlad Bilețchi, președintele Asociației unioniste Unirea-ODIP, spune că președintele Igor Dodon luptă împotriva lui Traian Băsescu și folosește instituția prezidențială ca o bâtă. „Ne dăm foarte bine seama că este un caz politic, care, din păcate, cade pe umerii justiției și este foarte complicat să judeci de drept ceea ce este, de fapt, politic”, spune unionistul. Potrivit lui, declarațiile lui Igor Dodon făcute în public referitor la Traian Băsescu sunt o dovadă a faptului că se încearcă restrângerea anumitor drepturi politice a unei persoane care deja este cetățean al Republicii Moldova.

Miercuri seara, Curtea Supremă de Justiție a respins recursul avocaților fostului președinte al României, Traian Băsescu, președinte de onoare a Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, privind anularea decretului președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care Traian Băsescu a fost lipsit de cetățenia moldovenească.Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.