Întrevedere Candu-Hogan: Cooperarea moldo-americană trebuie în continuare dezvoltată

SUA sunt partenerul strategic al R. Moldova, iar cooperarea pe toate domeniile de interes comun trebuie în continuare dezvoltată. Despre aceasta a discutat președintele Parlamentului, Andrian Candu, la întrevederea cu noul ambasador al SUA în R. Moldova, Dereck Hogan.

Dereck Hogan_Andrian Candu

Dereck Hogan și Andrian Candu. Foto: parlament.md

În cadrul întrevederii, oficialii au făcut un schimb de opinii despre evoluțiile interne din R. Moldova și cele din regiune, precum și riscurile de imixiune externă în contextul viitoarelor alegeri parlamentare. Președintele Parlamentului a subliniat determinarea autorităților de a asigura desfăşurarea unor alegeri libere şi transparente. În acest scop, autoritățile au întreprins și vor continua să întreprindă acțiuni menite să asigure corectitudinea procesului electoral, care presupune inclusiv reguli și șanse egale pentru toți candidații. În context, Andrian Candu a menționat raportul Comisiei juridice, numiri și imunități, care vizează alegerile din capitală, precum și investigația parlamentară legată de Fundația „Open Dialog”.

Speakerul a remarcat intensificarea cooperării la nivel interparlamentar dintre R. Moldova şi SUA. Pe parcursul anului curent, dialogul interparlamentar a fost valorificat prin intermediul întrevederilor din cadrul Departamentului de Stat, Trezoreriei și Congresului SUA, precum și Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Anul acesta, în Congresul și Senatul Statelor Unite au fost înregistrate rezoluții pentru Moldova.

Întrevederea președintelui Andrian Candu cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA în Republica Moldova

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.