Procurorii și ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate au reținut cinci persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, fiind suspectate de trafic de droguri în proporții deosebit de mari.

Astfel, potrivit materialelor cazului investigat, o persoană originară din regiunea Transnistreană, liderul grupării, a creat un grup criminal specializat în comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul Republicii Moldova.

În urma efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală întreprinse de procurorii PCCOCS și ofițerii INI, a fost documentată activitatea infracțională a persoanelor implicate, inclusiv cu efectuarea achizițiilor de control, prin procurarea marijuanei, heroinei, amfetaminei.

Ulterior, în urma efectuării perchezițiilor, la domiciliile suspecților au fost depistate și ridicate cantități deosebit de mari de droguri (heroină), telefoane mobile folosite în activitatea infracțională și alte obiecte care prezintă interes pentru cauza penală.

Oamenii legii au stabilit că persoanele sunt implicate în comiterea diferitor ilegalități și transmit periodic mijloace bănești pentru visteria clandestină a lumii interlope ,,Obșeak”, gestionat de către lumea criminală din regiunea Transnistreană.

Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la 7 la 15 ani de pușcărie.

Reclame