Mai mulți agricultori beneficiază de subvenții pentru proiectele start-up

27 de agricultori din ţară au primit astăzi certificate de beneficiari ai subvenţiilor pentru proiectele start-up, după ce au completat un dosar după criterii bine stabilite.

Granturi_economie_agricultura

Foto: c

Potrivit Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Nicolae Ciubuc 60% din numărul total al dosarelor depuse sunt pentru înfiinţarea plantaţiilor multianuale, celelalte 40% sunt pentru producerea legumelor în teren protejat, sectorul zootehnic dar şi infrastructura post recoltare.

„Cei care doresc să inițieze o afacere în agricultură pot beneficia de suport din partea statului în mărime de până la 65% din valoarea investițiilor. Investițiile trebuie să cuprindă un proiect nu mai mare de un milion de lei, iar contribuția statului prin intermediul Fondului Național de Dezvoltarea Agricolă și Mediul Rural constituie 65%. Aceste subvenții vor permite deschiderea locurilor de muncă în zonele rurale, dezvoltarea capacităților de antreprenor în rândul tinerilor și va contribui la minimizarea exodului masiv de populație din zonele rurale”, a menționat ministrul Nicolae Ciubuc.

În perioada primului apel au fost depuse 38 de dosare, însă doar 27 de proiecte au trecut criteriile de eligibilitatea.

Potrivit Directorului Adjunct al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultura, Vadim Curmei, sunt planificate investiții în sectorul agricol de circa 32 de milioane de lei și aproximativ 100 de locuri de muncă pot fi create.

„Sunt 27 de dosare care au trecut criteriul de eligibilitatea, în suma totală de 13 milioane de lei, vine statul ca suport la proiectele date. Beneficiarii trebuie să prezinte rata de cofinanțare de 30% care urmează a fi încheiat contractul”, a declarat directorul Adjunct AIPA, Vadim Curmei.

Menționăm că în ultimii doi ani, Fondul național a crescut de la 700 milioane de lei la 900 milioane de lei.Categorii:Actualitate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.