Președinta PAS, Maia Sandu, a refuzat să participe luni la audierile comisiei parlamentare, create pentru a investiga imixtiunea Fundației „Open Dialog” în politica internă a R. Moldova.

Maia Sandu

Maia Sandu. Captură video: privesc.eu

La briefingul de presă organizat înainte de începerea ședinței comisiei, ea a menționat că „nu există niciun motiv pentru ca audierile să aibă loc într-un format închis”.

„Eu nu sunt în serviciul public și, prin urmare, nu sunt obligată să respect secretul de stat. Membrii comisiei nu au dreptul să ceară explicații, deoarece toți deputații din cadrul acesteia sunt într-un fel sau altul implicaţi în diverse scheme tenebre. Nici PAS, nici Platforma DA nu a primit vreodată finanţare din fonduri străine”, a spus Sandu.

Ea a subliniat că opoziția de dreapta „poate raporta fiecare leu primit în conturile partidelor, în schimb, niciun funcționar, nicio instituție de stat nu va risca să verifice sursele veniturilor din conturile Partidului Democrat, care este finanțat extrem de netransparent”.

„Activitatea acestei comisii este o nouă farsă organizată de regim. Noi răspundem în fața cetățenilor, nu în fața unor oameni cu grave probleme de integritate , așa cum sunt toți membrii acestei comisii”, a spus Maia Sandu.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a menționat că „locuitorii Moldovei care plătesc impozite, inclusiv pentru salariile deputaților, au dreptul la acces la informații”.

„Acesta este motivul pentru care opoziția a insistat asupra prezenței presei. Este inutil să desfăşurăm un dialog închis cu deputații din haremul lui Vlad Plahotniuc. Poate că aceștia sunt viitorii noștri concurenți în alegeri. Această investigație nu ţine de competența Parlamentului”, a spus deputatul de opoziție.

Infotag

Reclame