PLDM dorește să participe la alegerile parlamentare din februarie pe cont propriu, dar având în vedere situația social-politică din R. Moldova, este discutată și posibilitatea participării în bloc, alături de alte partide.

PLDM

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Declarația a fost făcută pentru Agenția de presă IPN, de către vicepreședintele PLDM, Ion Terguță, după ședința Consiliului Național Politic al formațiunii, care s-a desfășurat duminică, 11 noiembrie.

Potrivit lui Ion Terguță, astăzi va fi emisă o declarație de presă cu mai multe detalii despre ședința de duminică.

„În urma votului secret, decizia a fost 50%/50%. 50% a fost pentru a accepta oferta în bloc cu alte partide și 50% a fost împotrivă. O decizie finală vom lua în zilele următoare, o decizie care să ajute R. Moldova să scape de dictatură și de autoritarism”, a spus Ion Terguță.

La ședință a participat președinta PAS, Maia Sandu, și liderul PPDA, Andrei Năstase, care au format deja un bloc comun pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Pentru ziua de astăzi au fost anunțate noi discuții între PAS, PPDA, PLDM și PL. Acum o săptămână, când au avut loc primele discuții, cele patru formațiuni au discutat posibilitatea desemnării celor mai buni candidați comuni în cele 51 de circumscripții uninominale.

Reclame