Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 5-11 noiembrie, 398,9 milioane de lei, fiind perfectate per total 10.895 de declarații vamale.

serviciul-vamal_vama_vamesi

Foto: customs.gov.md

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 155 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, articole de marochinărie, produse cosmetice, piese auto, bunuri de uz casnic, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 47 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 162.214 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 89.896 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 17.711 și respectiv, 13.872 de traversări.

Reclame