Anatol Țăranu: Năstase și Sandu îi joacă pe oponenții lor politici

Liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, folosesc de minune lucrările comisiei parlamentare de anchetare a presupusei finanțări a unor partide politice de către Fundația „Open Dialog” pentru a se victimiza. Și acest lucru le reușește. De această părere este analistul politic Anatol Țăranu, transmite IPN.

maia-sandu_andrei-nastase

Maia Sandu și Andrei Năstase. Foto: fb.com/AndreiNastase.DA

Potrivit lui, tot ce fac politicienii în această perioadă se raportează la viitoarea campanie electorală. Potrivit lui, Maia Sandu face același lucru destul de reușit. „Ea lovește din răsputeri în mingea care i-a fost ridicată la fileu de către oponenții politici. Cum poți să faci o comisie parlamentară în ajunul campaniei electorale, comisie parlamentară plină de oponenți politici ai Maiei Sandu și ai lui Andrei Năstase și ei trebuie să-i examineze?”, se întreabă Anatol Țăranu.

Analistul susține că liderii opoziției îi joacă pe oponenții lor politici. „Se invocă secretul de stat. Care secret de stat? Hai să fim serioși! Toate aceste lucruri sunt cunoscute presei”, a afirmat Anatol Țăranu în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

Totodată, analistul spune că în acest caz legat de Fundația „Open Dialog” există substanță și trebuie de văzut cum se implică Rusia inclusiv, prin organizații care sunt acreditate pe lângă UE, care activează în spațiul european. „Toată lumea cunoaște că Rusia cheltuiește bani enormi pentru a folosi aceste pârghii și a interveni inclusiv în așa zone cum este Republica Moldova”, spune analistul. Potrivit lui, momentul – înainte de campania electorală – nu a fost ales corect pentru că scade din eficiența ideii care a stat la baza creării acestei comisii parlamentare.

Jurnalistul Constantin Olteanu este de părere că în spatele acestor zig-zag-uri se ascunde faptul că nu Maia Sandu ia deciziile pe care le face publice. Undeva în altă parte se decide ce să facă Maia Sandu. „Mi se pare mie că Maia Sandu se teme de anumite întrebări în cadrul comisiei și că e mai bine să-și vocifereze mesajul la ușa Parlamentului, decât să meargă acolo și să fie pusă în situația de a răspunde la niște întrebări destul de incomode, bănuiesc eu”, notează Constantin Olteanu.

Marți, 12 noiembrie, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept ale acuzațiilor de imixtiune a Fundației „Open Dialog” (Dialog Deschis) în treburile interne ale Republicii Moldova și de finanțare a unor partide a organizat a doua și ultima rundă de audieri. În cadrul acestora au fost invitați reprezentanții Asociației Promo-LEX și liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase. Aceștia s-au prezentat în fața clădirii Parlamentului, dar au declarat că refuză să participe la audieri, dacă presa nu are acces.Categorii:Opinii

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. ei cauta doar sa se victimizeze… si oamenii habar n-au ca astia 2 incalca intentionat legea pentru a se victimiza!

    Apreciază

  2. Mia e mai sireata decit am crezut. Ea stie sa se foloseasca de oameni si situatii ca sa iasa ea in avantaj.

    Apreciază

  3. Maia singura a recunoscut ca pleaca peste hotare din contul la asa organizatii ca Open Dialog. Legea interzice asa ceva

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.