Judecătoria Chișinău: 31 de persoane candidează la cele șase funcții vacante de magistrați

La cele şase funcţii vacante de magistraţi la Judecătoria Chişinău candidează 31 de persoane, care au depus cereri la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Judecata_judecator_justitie

Foto: glsa.ro

Potrivit surselor Infotag din cadrul CSM, printre pretendenţi se numără şase judecători la instanţe primare, trei procurori şi o persoană neangajată în câmpul muncii, pe nume Alexandru Aparatu. Dintre magistraţii candidaţi, cea mai mare experienţă o are judecătoarea din Criuleni Aurelia Cazacliu, care activează în sistemul judiciar din anul 2004. Însă magistraţii Ana Cucherescu şi Nicolae Corcea au activat deja în instanţele din capitală.

Printre ceilalţi solicitanți se numără patru avocați și un grup de 13 jurişti care lucrează în calitate de asistenți judiciari în diferite instanțe, inclusiv la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Marți, CSM urmează ia o hotărâre privind noile numiri.

La începutul săptămânii trecute, au demisionat pe neașteptate șase judecători de la CSJ și doi de la judecătoriile orăşeneşti.

La 23 octombrie, au fost arestate cinci judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău și de la Judecătoria Chișinău, fiind acuzaţi de crearea unei scheme criminale de extorcare de bani pentru pronunţarea unor decizii favorabile. Este vorba de judecătoarele Svetlana Tizu, Victoria Hadîrcă, Ludmila Ouş, Liubovi Brînza și Galina Moscalciuc.Categorii:Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.