Parlamentul de la Chișinău regretă distribuirea fake news de către agențiile ruse TASS și RIA Novosti

Parlamentul R. Moldova dezminte informația distribuită astăzi către abonați de agențiile ruse TASS și RIA Novosti, legată de un pretins comunicat referitor la statutul pensionarilor.

parlamentul-republicii-moldova

Foto: fb.com/ParliamentRM

„Regretăm distribuirea fake news și atenționăm că un proiect de lege legat de pensionarii care locuiesc în afara țării este înregistrat în Parlament și stipulează facilități suplimentare pentru această categorie de persoane. În particular, inițiativa legislativă semnată de președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Valentina Buliga, prevede că persoanele care și-au stabilit domiciliul într-un stat cu care R. Moldova nu are încheiat un acord privind asigurările sociale, depun cererea de pensionare și actele necesare la organul teritorial de asigurare socială de la ultimul domiciliu din R. Moldova, care se înregistrează în mod obligatoriu. Autoarea argumentează propunerea prin dreptul constituțional la pensie al cetățenilor R. Moldova, indiferent de viza de reședință”, se spune într-un comunicat de presă al Parlamentului.

Totodată, Legislativul menționează că avizul Guvernului pentru acest proiect nu este aprobat până la această oră, iar pentru intrarea în vigoare a unei legi aceasta trebuie adoptată de Parlamentul Republicii Moldova.

În context, Parlamentul de la Chișinău exprimă deschiderea în continuare pentru cooperare cu toate instituțiile media și încurajează presa să verifice informațiile legate de activitatea instituției pentru evitarea dezinformării publicului.

Proiectul poate fi consultat AICI.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.