Premierul Finlandei aduce acuzații grave Rusiei

Juha Sipila, premierul Finlandei, a declarat că semnalul GPS în nordul ţării a fost bruiat în cursul recentelor exerciţii NATO din zona Norvegiei, adăugând că este posibil ca Rusia să fi fost responsabilă pentru acest lucru, informează postul BBC News online.

Naufragiu_NATO

Foto: mediafax.ro

Şeful Guvernului de la Helsinki a afirmat că semnalul a fost bruiat deliberat, adăugând că Rusia are mijloacele necesare să realizeze acest lucru.

Şi Norvegia a comunicat că s-au înregistrat probleme cu semnalul GPS în apropierea frontierelor de nord-vest ale Rusiei, în cursul exerciţiilor.

„Este posibil ca Rusia să fi fost factorul perturbator în acest caz. Se ştie că Rusia deţine astfel de capacităţi”, a declarat premierul finlandez.

„Este dificil de spus din ce cauze, însă avem motive să credem că ar putea avea legătură cu exerciţiile militare în zona frontierelor Norvegiei”, a declarat Wenche Olsen, directorul Autorităţii Aviatice Civile din Norvegia.

Regiunea finlandeză Lapland şi părţi din nordul Norvegiei, în apropierea frontierei cu Rusia, au fost afectate de bruiaj. Compania aeriană norvegiană Widerøe a confirmat că mai mulţi piloţi au raportat probleme cu semnalul GPS.

Trident Juncture 2018, cele mai ample exerciţii militare NATO după Războiul Rece, au avut loc între 25 octombrie şi 7 noiembrie în Norvegia, Marea Nordului şi zona Mării Baltice. La manevre au participat cele 29 de state membre NATO, dar şi Suedia şi Finlanda, două state care nu fac parte din alianţă.

Moscova a negat că ar fi responsabilă pentru bruierea semnalului GPS în nordul Finlandei, relatează postul Sky News.

MediafaxCategorii:Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.