Premierul Filip, la Drochia: Nu ne-am ascuns niciodată de probleme

Prim-ministrul Pavel Filip, însoțit de întreaga echipă guvernamentală a mers astăzi în nordul țării, la Drochia, pentru a discuta problemele cu care se confruntă locuitorii raionului.

Premierul a spus că acest Guvern din start s-a concentrat pe rezolvarea celor mai stringente probleme din societate, una dintre ele fiind pensiile mici. În acest sens, a fost realizată etapizat reforma pensiilor, care a avut scopul să aducă echitate în sistem, fiind introdusă o nouă formulă de calcul a pensiilor.

„Prima majorare pură va fi de la 1 ianuarie, când vom majora cu 10% pensiile peroanelor care primesc o pensie sub minimul de existență, adică mai puțin de 1598 lei. Este rodul muncii noastre”, a spus Pavel Filip.

Șeful Guvernului s-a referit și la Legea salarizării în sectorul bugetar, aprobată recent, în urma căreia peste 200 de mii de angajați din sfera bugetară vor primi salarii mai mari. “În urma acestei legi nimeni nu va pierde nici un leu, nimeni nu va primi un salariu mai mic de 2000 de lei. Și cel mai important, salariile vor crește anual”, a precizat prim-ministrul. Cele mai semnificative majorări le vor avea angajații din sistemul de educație, cel social, dar și personalul tehnic.

„Nu ne-am ascuns niciodată de probleme. Am intervenit de fiecare dată cu acțiuni concrete pentru rezolvarea acestora”, a spus Pavel Filip, referindu-se și la alte reforme în sistemul fiscal, vamal, de sănătate, dar și măsurile de fortificare a sistemului bancar.

Discuțiile au fost sincere și constructive. Participanții la ședință au semnalat mai multe probleme pe care le întâmpină: lipsa mijloacelor pentru dezvoltarea infrastructurii, imposibilitatea agricultorilor de a folosi pentru irigare apa din iazuri, alimentația elevilor în școli. Problemele semnalate vor fi examinate de către autoritățile publice centrale, iar ulterior va fi elaborat un plan de acțiuni pentru rezolvarea acestora.Categorii:Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.