PAS despre „conexiunea” sa cu Ludmila Kozlovska și fundația „Open Dialog”

Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate declară că nu are nicio conexiune cu Ludmila Kozlowska și fundația „Open Dialog” și nu a primit finanțări de la această fundație.

Pe pagina de Facebook a formațiunii se spune că „unica acuzație aberantă care se aduce este faptul că Maia Sandu (președinta PAS, n.r.) a participat la o conferință la invitația mai multor membri respectați ai Parlamentului European, cu finanțarea biletului și a cazării de această fundație cu care colabora Parlamentul European”, transmite IPN.

„Venim cu un îndemn către întreaga societate și către presă să oprim această mascaradă, căci prin promovarea discuțiilor despre acest subiect nu facem decât să promovăm o minciună lansată de PDM în stilul propagandei de la Kremlin și să amplificăm o înșelăciune creată de regim pentru a devia atenția de la probleme grave și de la investigații serioase. E ca și cum am investiga dacă Maia Sandu cu Angela Merkel au decis să aducă 30 de mii de sirieni la Cahul sau au decis să-i distribuie câte 1000 în fiecare raion. Haideți să nu participăm în acest proces de fabricare a unor aberații și de denigrare a opoziției”, afirmă PAS.

Parlamentul a examinat în ședința de vineri, 16 noiembrie, raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea acuzațiilor de imixtiune din partea Fundației „Otwarty Dialog” și fondatoarei acesteia, ucraineanca Ludmila Kozlowska”. Potrivit concluziilor din raport, FOD ar fi beneficiat din plăți din zone off shore cu un traseu dubios. De asemenea, ar fi finanțate din schema de spălare a banilor „Laundromat”, dar și din frauda bancară produsă în Moldova. Totodată, PAS și Solidaritate, Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și liderii acestora ar fi beneficiat de finanțări ilegale din partea FOD.

Membrii Comisiei recomandă Procuraturii Generale să examineze constatările din raport în contextul clarificării și încadrării juridice a acțiunilor de implicare a FOD, persoanelor afiliate etc. în acțiuni care atentează la securitatea națională a Republicii Moldova.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.