Prima instituție din R. Moldova acreditată cu certificat anti-mită

Agenția Servicii Publice este prima instituție din Republica Moldova acreditată cu certificat anti-mită internațional ISO 37001. Acesta a fost eliberat în urma controalelor instituțiilor internaționale care au constatat că ASP implementează politici care exclud posibilitatea de mituire. Ieri, ASP a inaugurat cel de-al 35-lea Centru multifuncțional în orașul Drochia.

Inaugurarea Centrului multifuncțional Drochia. Foto: gov.md

Premierul Pavel Filip a subliniat că este important să excludem orice posibilitate de mituire, iar modernizarea serviciilor publice și crearea confortului pentru cetățeni rămâne o prioritate de bază a Guvernului.

„Instituțiile au toate informațiile necesare și nu trebuie să transformăm cetățenii noștri în poștași, să-i punem în aceste situații absolut neconfortabile pentru ei. O să vedeți că oamenii economisesc bani și timp pentru că nu mai trebuie să meargă la mai multe instituții, să ia un certificat de la una și să-l ducă la alta”, a spus Pavel Filip.

În incinta Centrului multifuncțional Drochia

Deschiderea Centrelor multifuncționale a generat economii pentru mediul de afaceri și pentru cetățeni – spre exemplu, în urma anulării obligativității de a obține cazierul judiciar, oamenii au economisit peste 200 de mii de lei.

„Sunt absolut sigur că noi vom realiza acest obiectiv ambițios pe care îl avem, ca până în anul 2020 cetățenii Republicii Moldova să nu mai aibă nevoie de certificate, ci doar de buletinul de identitate”, a conchis premierul.

Centrul din Drochia va presta servicii publice conform principiului ghișeului unic pentru peste 75 mii de locuitori din raion. O noutate pentru oamenii de afaceri din regiune este posibilitatea de a-și înregistra întreprinderea la Drochia și a primi acte permisive, fără a se deplasa la Chișinău sau Bălți. De asemenea, cetățenii vor avea posibilitatea să se înregistreze în rând de pe telefonul mobil și să obțină un tichet virtual, care este acum în regim de testare. Totodată, rândurile vor fi fluidizate cu ajutorul unui serviciu nou – concierge care va permite monitorizarea virtuală a fluxului de persoane.

În total, în țară vor fi deschise 38 de Centre multifuncționale ale Agenției Servicii Publice, 35 în raioane și trei – în capitală.Categorii:Actualitate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.