Președintele PL,Mihai Ghimpu a participat sâmbătă, 17 noiembrie, la ședința Comitetului pentrudimensiunea civilă a securității (CDS) a Adunării Parlamentare NATO, organizatăîn orașul Halifax, Canada.

Mihai Ghimpu. Foto: fb.com/MihaiGhimpu

Pe pagina sa de Facebook, liderul PL scrie că, în cadrul evenimentului, s-a examinat și ulterior s-a votat proiectul raportului privind promovarea democrației și drepturilor omului în regiunea Mării Negre, elaborat de Ulla Schmidt (Germania).

„Din păcate, Republica Moldova a fost criticată mai multdecât Ucraina și Georgia în legătură cu degradarea democrației și încălcare drepturilor omului care subminează instituțiile statului de drept;totodată, pe fundalul acestor critici, sunt și vești bune: Doamna raportor, Ulla Schmidt, a acceptat, iar Comitetul a votat amendamentul, înaintat de mine,în calitate de membru/șef al delegației Adunării Parlamentare NATO, ce ține deprezența armatei ruse pe teritoriul republicii noastre. La întoarcere, voicomunica mai amănunțit privind detaliile Raportului, într-o conferință depresă”, a scris Ghimpu.

Reclame