Ghelici: Ce s-a schimbat de când Dodon e președinte? Nimic!

Președintele Asociației obștești „Moldova mea”, Fiodor Ghelici, susține că, după patru ani de la alegerile parlamentare și după doi ani de la alegerile prezidențiale, nici PSRM și nici IgorDodon nu și-au îndeplinit promisiunile lansate în campania electorală.

Fiodor Ghelici. Foto: publika.md

Într-o conferință de presă la IPN, Fiodor Ghelici a declarat că reprezentanții asociației pe care o reprezintă, persoane de diferite naționalități, la alegerile parlamentare de acum patru ani au crezut promisiunilor Partidului Socialiștilor. PSRM a fost formațiunea care după scrutin a acumulat cel mai mare număr de mandate în Parlament și era cazul să facă coaliție cu partidele de stânga, pentru a-și uni eforturile și a schimba lucrurile în țară. Însă, socialiștii s-au declarat în opoziție și au ales să stea într-o parte și să privească.

Ajuns în funcție, președintele Igor Dodon trebuia să investigheze frauda bancară, dar nu a făcut-o și chiar a creat impedimente îndesfășurarea anchetei, susține activistul. Fiodor Ghelici afirmă că Dodon, dar și membrii PSRM le declară oamenilor că asupra șefului statului se fac presiuni, că nu este lăsat să acționeze, însă în niciun discurs public nu dă nume. Nu dă nume nici atunci când vorbește despre oligarhi.

Activistul mai spune că îi este frică să-și imagineze cifra cheltuielilor de administrare a instituției prezidențiale, mai ales că președintele călătorește frecvent peste hotare, iar „la Moscova a ajuns să meargă ca la ședințe”.

Igor Dodon. Foto: moldnova.eu

„De ce avem nevoie de un astfel de președinte? Toți întreabă: Ce s-a schimbat în acești doi ani de când Dodon a devenit președinte?Ce s-a îmbunătățit? Nimic!”, a declarat Fiodor Ghelici.

Potrivit lui Fiodor Ghelici, oamenii sunt extrem dedezamăgiți, iar Igor Dodon și socialiștii le cer din nou votul. Promit dinscenă că salariul mediu va fi de 600 de euro, pensia va fi de 300 de euro,vârsta de pensionare va fi redusă, iar indexarea va avea loc de două ori pe an. Însă, ani la rând aceste promisiuni nu sunt realizate și nimic nu se schimbă.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.