Încă un „erou” al TV8-ului Nataliei Morari confirmă că Ilan Șor nu este beneficiarul jafului bancar

Primarul de Orhei Ilan Șor, nu este beneficiarul banilor furați din sistemul bancar din Republica Moldova, susține omul de afaceri Denis Ureche, anterior condamnat în dosarul devalizărilor bancare.

Denis Ureche. Foto: telegraph.md

Omul de afaceri a declarat la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8, realizată de Mariana Rață, că Ilan Șor nu este nici pe departe „răul cel mare” în tranzacțiile frauduloase care au condus la jaful bancar.

„Șor nu e cel mai mare rău din tot dosarul acesta”, a declarat Denis Ureche, precizând că Ilan Șor a fost doar un „executant” al schemelor de furt și nu a fost beneficiarul real al banilor.

Omul de afaceri a arătat că banii de la Banca de Economii s-au furat timp de zeci de ani, menționându-l în acest context și pe Viorel Țopa, considerat unul din patronii Platformei Demnitate și Adevăr.

Denis Ureche nu este singurul „erou” promovat de unele instituții de presă, precum TV8, despre care există bănuieli că ar fi fost finanțate prin intermediul lui Vlad Filat sau Veaceslav Platon de banii furați de la BEM, care infirmă scenariile despre implicarea lui Ilan Șor în aceste scheme. Mai mult, unii din invitații emisiunilor, precum Mihail Gofman, din contra, afirmă că anume cei doi ar sta în spatele jafului bancar. Spre exemplu, Gofman afirmă că în schema de spălare de bani a avut un rol important și fostul deputat PLDM Chiril Lucinschi, fostul patron al TV7 (în prezent TV8 n.red) și, după cum s-a afirmat în presă, amantul Nataliei Morari, actuala conducătoare, de facto, al acestui post de televiziune.

Amintim că Ilan Șor este cel care a depus depoziții la organele de anchetă care au permis arestarea și condamnarea controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, cunoscut ca „raiderul nr. 1 din spațiul CSI”, dar și a fostului premier Vlad Filat.

Un raport realizat de renumita companie internațională Quintel Intelligence și de cunoscutul avocat regal britanic, James Ramsden, de asemenea arătau că Ilan Șor nu este beneficiarul banilor furați, așa cum încercau să distorsioneze faptele rapoartele companiei Kroll.Categorii:Politică

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

  1. Ilan Shor a primit vreo 5 miliarde de dolari mostenire de la tatal sau. Nafig lui sa se implice in jafuri bancare?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.