Tânăr moldovean, reținut la a doua tentativă de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene

Un cetățean moldovean este documentat de polițiștii de frontieră pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat, acesta fiind reținut pentru 72 de ore. Pe parcursul săptămânii trecute bărbatul a fost surprins de două ori la frontieră, în timp ce încerca să ajungă clandestin în Ucraina.

Foto: border.gov.md

Duminică, 18 noiembrie a.c., patrula Sectorului Poliției de Frontieră Caplani, aflată în misiuni de serviciu, a observat pe direcția localităților Crocmaz-Starokazacie o persoană care înainta spre ieșirea din țară. La doar 100 metri de linia de frontieră s-a acționat în vederea reținerii acesteia. La fața locului a fost legitimat cetățeanul moldovean de 30 de ani. Tânărul și-a justificat prezența în zonă și intenția de a trece fraudulos hotarul, prin faptul că nu întunește condițiile legale de intrare în Ucraina. Ulterior, după mai multe verificări, a fost constatat că bărbatul este reținut la a doua tentativă de trece ilegală a frontierei moldo-ucrainene. În data de 14 noiembrie curent, prin ocolirea punctului de trecere Tudora-Starokazacie acesta a încercat să ajungă în țara vecină.

Pe faptul dat, polițiștii de frontieră au întocmit proces-verbal de audiere și constatare a trecerii ilegale a frontierei de stat. Tânărul riscă amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.Categorii:Societate

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.