Guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, și-a anunțat demisia

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, demisionează din motive de ordin profesional, cât şi de ordin personal. Anunţul a fost făcut astăzi de către Sergiu Cioclea în cadrul unui briefing de presă.

Sergiu Cioclea. Foto: moldpres.md

Cioclea a specificat că după aprobarea planului strategic al BNM pentru perioada 2018-2020 a venit timpul să lase locul altui domn sau doamne care să implementeze acest document.

„Am luat această decizie dificilă, dar responsabilă după multă cugetare în ultimele săptămâni și condusă de considerente personale. Pentru mine funcția de guvernator nu a fost un scop în sine, m-am focusat să redresez sistemul finanaciar-bancar și să scot sistemul bancar din criză. Un alt scop a fost să reglementez legislația ca calea reformelor să nu fie întoarsă”, a declarat Sergiu Cioclea.

Sergiu Cioclea a mulțumit ministrului de finanțe Octavian Armașu, viceguvernatoarei Cristina Harea și prim-viceguvernatorului Vladimir Munteanu.

Acesta a înaintat astăzi o cerere președintelui Parlamentului, Andrian Candu, prin care solicită să-și înceteze activitatea în calitate de guvernator. Dacă cererea va fi acceptată, începând cu 30 noiembrie Sergiu Cioclea nu va mai conduce Banca Națională.

Reclame


Categorii:Actualitate

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. Cel mai bun guvernator pe care l-am avut vreodată! A schimbat în totalitate economia țării.

    Apreciază

  2. Nu pot spune nici un cuvant de rau despre Sergiu Cioclea, el a condus BNM cu mult profesionalizm si anume el a scos sistemul bancar din criza.

    Apreciază

  3. Nici nu ai chip cum să-l numești pe un om care a reușit stabilizarea sectorului financiar-bancar, după așa catastrofă ca furtul miliardului decât profesionist bun, Moldova are nevoie de așa oameni, în cât mai multe domenii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.