Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, demisionează din motive de ordin profesional, cât şi de ordin personal. Anunţul a fost făcut astăzi de către Sergiu Cioclea în cadrul unui briefing de presă.

Sergiu Cioclea. Foto: moldpres.md

Cioclea a specificat că după aprobarea planului strategic al BNM pentru perioada 2018-2020 a venit timpul să lase locul altui domn sau doamne care să implementeze acest document.

„Am luat această decizie dificilă, dar responsabilă după multă cugetare în ultimele săptămâni și condusă de considerente personale. Pentru mine funcția de guvernator nu a fost un scop în sine, m-am focusat să redresez sistemul finanaciar-bancar și să scot sistemul bancar din criză. Un alt scop a fost să reglementez legislația ca calea reformelor să nu fie întoarsă”, a declarat Sergiu Cioclea.

Sergiu Cioclea a mulțumit ministrului de finanțe Octavian Armașu, viceguvernatoarei Cristina Harea și prim-viceguvernatorului Vladimir Munteanu.

Acesta a înaintat astăzi o cerere președintelui Parlamentului, Andrian Candu, prin care solicită să-și înceteze activitatea în calitate de guvernator. Dacă cererea va fi acceptată, începând cu 30 noiembrie Sergiu Cioclea nu va mai conduce Banca Națională.

Reclame