Ministerul Apărării a organizat o conferință internațională dedicată Primului Război Mondial

Secretarul General de Stat, Radu Burduja, a participat astăzi la deschiderea conferinţei internaţionale „100 ani de la sfârşitul Primului Război Mondial”, organizată de Ministerul Apărării, în comun cu Centrul de Cultură și Istorie Militară și Fundația Hanns Seidel în Republica Moldova.

Foto: army.md

„Evenimentul, care este rezultatul unei colaborări eficiente dintre instituţia de apărare, mediul academic şi de cercetare istorică, ne oferă posibilitatea să ne amintim de trecut, să răsfoim filele de istorie şi să privim cu alţi ochi Primul Război Mondial, o tragedie umană care a făcut zeci de milioane de victime la nivel global”, a menţionat Radu Burduja.

Oficialul şi-a exprimat convingerea că activitatea va fi benefică nu doar pentru cercetători şi personalităţile marcante în domeniul istoriografiei, dar şi pentru cei interesaţi de istoria militară, în special de cele mai importante momente ale Războiului.

Programul conferinţei cuprinde prezentări de carte şi sesiuni de discuţii şi dezbateri pe subiecte privind rezultatele Primului Război Mondial şi efectele acestuia la etapa contemporană, decizii şi repercusiuni finale ale Războiului, tratate semnate, precum şi rolul ţărilor participante în conflict.

Conferinţă internaţională dedicată Primului Război Mondial. Foto: army.md

De asemenea, în cadrul activităţii va fi lansată expoziţia de fotografii „100 ani de la independenţa Poloniei”, care reflectă dimensiunea poloneză a Primului Război Mondial.

Conferinţa internaţională „100 ani de la sfârşitul Primului Război Mondial” are loc în perioada 21-23 noiembrie curent, la Centrul de Cultură şi Istorie Militară, şi reuneşte ambasadori, cercetători ştiinţifici, academicieni, profesori universitari şi istorici din Germania, Polonia, România, Ucraina, Ungaria şi Republica Moldova.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.