Liderul PPDA, Andrei Năstase, susține că dacă blocul „Acum” pe care îl formează cu PAS, condus de Maia Sandu, nu va obține majoritate parlamentară după următoarele alegeri, acesta va rămâne într-o opoziție cât se poate de puternică. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „În PROfunzime”, la PRO TV Chișinău, transmite IPN.

Andrei Năstase. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Politicianul a făcut această declarație întrebat fiind de faptul dacă în următorul Parlament blocul va face coaliție cu Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat, care potrivit sondajelor vor accede împreună cu PAS și PPDA în legislativ.

„Vom face tot posibilul ca acest bloc unit dintre partidul pe care îl conduc, PPDA, și partidul Maiei Sandu, PAS, să ia un scor foarte bun la următoarele alegeri, să-i batem pe Plahotniuc și pe Dodon chiar pe regulile pe care le-au făcut ei și să preluăm puterea. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, vom rămâne într-o opoziție cât se poate de puternică, cât se poate de aprigă împotriva acestui regim”, spune Andrei Năstase.

Potrivit lui, în această situație, nu va dura mult și cele două partide vor cădea. „Nu facem alianță cu bandiții”, afirmă politicianul.

De asemenea, Andrei Năstase a menționat că în aproximativ o lună va fi clar cine vor fi candidații blocului „Acum” atât pe listele electorale, cât și în circumscripții. Referitor la candidatura sa, liderul PPDA spune că dacă blocul va decide că el trebuie să candideze doar pe liste din anumite considerente, se va conforma acestei decizii. „Eu, însă, m-aș implica și într-o circumscripție destul de importantă ca să putem să obținem și acolo succes”, a declarat Andrei Năstase.

Reclame