Veste bună pentru producătorii de ciment din R. Moldova

Va fi permis importul nămolului roşu şi zgurii de furnal pe teritoriul Republicii Moldova. Parlamentul a examinat, în ședința de ieri, modificarea unor acte legislative în acest sens și a votat-o în prima și a doua lectură.

Foto: economica.net

Președintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Radu Mudreac a menționat, în prezentarea proiectului, că inițiativa aparține unui grup de deputați și propune de a permite importul, pe teritoriul Republicii Moldova, a nămolului roşu (reziduu de bauxită) şi zgurii de furnal (nisip de zgură), deşeuri destinate utilizării în calitate de materie primă secundară în industria de producere a cimentului.

Potrivit lui, în prezent, legislaţia în vigoare interzice introducerea pe teritoriul țării a deşeurilor, reziduurilor de orice natură în stare brută sau prelucrată. Aceste tipuri de deşeuri nu se regăsesc nici în lista reziduurilor exceptate de la regula generală. Astfel, modificările vor permite de a legaliza activităţile de import a nămolului roşu şi a zgurii de furnal, utilizate ca adaosuri la producerea materiei finite de către întreprinderile producătoare de ciment.

Deputatul a menționat că noile reglementări au fost solicitate de producătorii de ciment din țară. Inițiativa a fost susținută, în lectură finală, de către 78 de deputați din cei prezenți la ședință.

Reclame


Categorii:Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.