Letonia va împărtăși cu R. Moldova experiența sa în organizarea procesului electoral

Letonia va împărtăși cu țara noastră experiența sa în organizarea unui proces electoral corect, liber și transparent. Asupra acestui fapt au convenit, astăzi, la Kiev, prim-ministrul Pavel Filip și președintele Letoniei, Raimonds Vejonis.

Raimonds Vejonis și Pavel Filip. Foto: gov.md

Oficialul leton a spus că recent în țara sa au avut loc alegeri parlamentare și partea letonă dispune de o experiență bună în desfășurarea scrutinului, inclusiv în prevenirea imixtiunii forțelor din exterior în procesul electoral.

Pavel Filip a menționat că Guvernul depune toate eforturile pentru organizarea unor alegeri parlamentare libere și transparente. În acest scop, s-a luat și decizia de instalare a camerelor de luat vederi în secțiile de vot, pentru a exclude orice îngrijorare. Totodată, procesul electoral va fi monitorizat de un număr mare de observatori străini.

Pavel Filip și Raimonds Vejonis au avut un schimb de opinii și privind parcursul european al Republicii Moldova. Premierul a subliniat că programul de guvernare se bazează pe Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, iar direcția europeană este unicul plan de dezvoltare a țării noastre.

Foto: gov.md

În context, Raimonds Vejonis a confirmat susţinerea Letoniei pentru cursul european al Republicii Moldova și promovarea reformelor de modernizare a țării. Premierul a mulțumit părții letone pentru suportul constant acordat țării noastre atât în parcursul european, cât și la nivel bilateral. Anul trecut, Letonia a acordat țării noastre asistență tehnică în sumă de peste 100 milioane de euro, pentru realizarea proiectelor de susținere a sectorului IMM-urilor, pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova și pentru consolidarea capacității instituțiilor statului.

La finalul întrevederii, Pavel Filip a felicitat poporul leton cu ocazia marcării centenarului de la proclamarea independenţei Republicii Letonia, exprimând încrederea că relațiile dintre cele două state se vor dezvolta în continuare, în beneficiul cetățenilor noștri.

Premierul Pavel Filip se află la Kiev, cu ocazia participării la evenimentele dedicate comemorării victimelor Holodomorului. La ceremonia solemnă sunt prezenți mai mulți oficiali, printre care și președinții Slovaciei și Letoniei.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.