Maia Sandu: Dacă alegerile nu vor fi libere și corecte, vom lupta, inclusiv prin proteste

Dacă următoarele alegeri parlamentare nu vor fi libere și corecte, Partidul Acțiune și Solidaritate va ieși la protest. Declarația a fost făcută de președinta partidului, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova. Potrivit ei, dacă parlamentarele nu vor fi libere, ele nu vor fi recunoscute atât în țară, cât și peste hotare, transmite IPN.

Maia Sandu. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Totodată, Maia Sandu consideră că dacă următoarele parlamentare vor fi libere și corecte, atunci blocul pe care l-a format PAS împreună cu Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr nu poate să nu le câștige.

Politiciana spune că chiar și în condițiile actuale, când alegerile vor avea loc în baza unui sistem electoral noi, este posibil ca blocul pe care îl reprezintă să obțină victorie.

„Acest lucru se va întâmpla din contul faptului că vom putea mobiliza oamenii, că oamenii vor lucra la fel ca și în campania electorală precedentă”, spune Maia Sandu.

Potrivit ei, despre faptul că regulile de joc nu sunt egale pentru toți cei care candidează vorbesc atât partidele politice din țară, cât și comunitatea internațională, iar boicotarea următoarelor parlamentare ar înseamnă că PDM în frunte cu Vladimir Plahotniuc să rămână la putere și n-ar trebui să falsifice alegerile. „Nu, noi vom lucra, vom participa activ și vom vedea ce se va întâmpla”, spune Maia Sandu.Categorii:Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.