Condiția impusă moldovenilor aflați în Rusia pentru a fi iertați de încălcarea regimului de ședere

Cetăţenii R. Moldova care muncesc în Federaţia Rusă şi s-au confruntat cu restricţii impuse de Serviciul Federal pentru migraţie al Rusiei vor fi iertaţi, dacă vor reveni în perioada alegerilor parlamentare în ţară.

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Asta reiese din informaţiile oferite de către preşedintele Igor Dodon concetăţenilor din Moscova, cu care a avut o întâlnire sâmbătă în capitala Rusiei.

Conform unei postări publicate pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a comunicat celor prezenţi la întâlnire care este acea singură condiţie pe care trebuie să o îndeplinească pentru a li se anula interdicţia de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse: să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse nu mai târziu de 1 februarie 2019 şi să revină pe teritoriul Federaţiei Ruse nu mai devreme de 15 martie 2019.

Intenţionat sau nu, dar în această perioadă se încadrează şi alegerile parlamentare din R. Moldova, care vor avea loc pe 24 februarie 2019.

„La îndeplinirea acestor condiţii, pe lângă anularea interdicţiei de a intra în ţară, va începe curgerea noului termen al şederii legale a cetăţeanului Moldovei pe teritoriul Federaţiei Ruse”, anunţă Igor Dodon.

Potrivit lui Dodon, în Rusia se află 148 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova, care au încălcat articolul 26, aliniatele 4 şi 8 ale Legii federale „Despre ieşirea de pe teritoriul Federaţiei Ruse şi intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse”, precum şi alţi 13 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova, care au încălcat articolul 27, aliniatele 12, 13 şi 14 ale aceleiaşi Legi.

„Totodată, am discutat despre necesitatea deschiderii unui număr mai mare de secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse. Reieşind din numărul de cetăţeni ai Republicii Moldova în Federaţia Rusă, precum şi din numărul de buletine, trebuie să fie deschise cel puţin 150 de secţii de votare.

Dat fiind faptul că anul viitor va fi declarat Anul R. Moldova în Federaţia Rusă, am făcut un apel către preşedinţii de asociaţii din Diasporă cu propunerea ca aceştia să elaboreze un plan de activităţi privind celebrarea anului respectiv”, mai spune Dodon.

Amintim că ieri şi astăzi, preşedintele statului a organizat două întâlniri cu cetăţenii R. Moldova aflaţi la muncă în Rusia. Pe lângă discuţii, Igor Dodon organizează şi concerte în aceste două zile.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.