Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită în România, în perioada 26-27 noiembrie a.c. Aceasta este ultima vizită oficială în actualul mandat al președintelui Legislativului.

Andrian Candu. Foto: Elena Covalenco / ipn.md

Andrian Candu a specificat că prima vizită oficială efectuată în calitate de președinte de Parlament a fost, de asemenea, în România.

„Vreau să-mi închei mandatul așa cum l-am început – printr-o vizită la București, în cadrul căreia să exprim aprecierea autorităților din România pentru tot ce s-a făcut în această perioadă pentru R. Moldova”, a spus președintele Parlamentului.

Programul vizitei include întrevederi cu președintele Senatului României Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României Liviu Dragnea, cu Familia Regală a României. Andrian Candu va mai avea întrevederi cu conducerea Băncii Naționale a României, precum și cu ambasadorii acreditați pentru R. Moldova, cu reședința la București.

Amintim că, în 2019, România va prelua Președinția rotativă a Consiliului EU, care ar putea constitui o oportunitate pentru valorificarea aspirațiilor europene ale R. Moldova.

Reclame