Corpul de atașați militari s-a reunit la Chișinău

Ministrul Apărării Eugen Sturza s-a întâlnit astăzi cu ataşaţii militari acreditaţi în Republica Moldova, în cadrul unei şedinţe desfăşurate la sediul instituţiei.

Foto: army.md

La evenimentul, unde au fost prezenţi reprezentanţi ai corpului de comandă al Armatei Naţionale şi şefi de structuri din Ministerul Apărării, au fost făcute totalurile activităţii instituţiei de apărare în 2018, cu accent pe cooperarea bilaterală şi cele mai importante realizări pe dimensiunea externă.

În acest sens, ministrul Sturza a apreciat implicarea personală a celor 27 de ataşaţi militari şi asistenţa ţărilor şi organizaţiilor internaţionale, pe care le reprezintă, la reformarea sistemului național de apărare.

„Prin proiectele și iniţiativele comune, desfăşurate atât la Chişinău, cât şi în alte capitale europene şi americane, am reușit să dezvoltăm şi să consolidăm capabilitățile militare ale Armatei Naționale în domenii de importanţă majoră, cum ar fi învăţământul militar, instruirea efectivului, îmbunătăţirea resurselor tehnico-materiale şi renovarea infrastructurii. Cu siguranţă mai avem multe de realizat în domeniu, iată de ce mizăm în continuare pe experienţa Dumneavoastră în acest sens”, a spus Eugen Sturza.

Foto: army.md

Diplomaţii militari au fost informaţi despre principalele acţiuni ale Ministerului Apărării în anul curent, printre care programul „Armata Profesionistă”, Strategia Naţională de Apărare şi Strategia Militară.

De asemenea, au fost prezentate proiectele care urmează a fi iniţiate şi dezvoltate în Armata Naţională, printre care standardizarea sistemului logistic şi de instruire, crearea centrului EOD, consolidarea capabilităţilor de management a stocurilor de muniţii, proiecte care vor contribui la transformarea şi modernizarea instituţiei de apărare.

Reuniunea ataşaţilor militari, organizată de Ministerul Apărării, se desfăşoară anual. Evenimentul are drept scop familiarizarea corpului de ataşaţi militari cu stadiul actual de dezvoltare a Armatei Naţionale.

În prezent, în Republica Moldova sunt acreditaţi 27 ataşaţi militari. Cinci state — România, SUA, Federaţia Rusă, Polonia şi Ucraina — au diplomaţi militari cu sediul la Chişinău, iar restul — cu sediul la Bucureşti, Kiev şi Varşovia.Categorii:Actualitate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.