Premierul: Nu vedem altă cale pentru R. Moldova decât drumul european

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu directorul general al Comisiei Europene pentru Politica europeană de vecinătate (DG NEAR), Christian Danielsson, și directorul general al Serviciului European de Acțiune Externă pentru Europa și Asia Centrală(SEAE), Thomas Mayr Harting. Oficialii au discutat despre stadiul actual al relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și obiectivele ce urmează a fi realizate.

Pavel Filip. Foto: gov.md

Prim-ministrul a subliniat importanța menținerii unui dialog deschis cu partenerii europeni, menționând că apropierea de UE rămâne o prioritate a guvernării.

„Noi nu vedem altă cale pentru Republica Moldova. Uniunea Europeană este singura noastră opțiune. Nu avem alt drum, pentru că noi aparținem spațiului european”, a spus Pavel Filip.

Foto: gov.md

De asemenea, premierul a precizat că Guvernul rămâne axat în continuare pe implementarea reformelor și îndeplinirea agendei europene, iar progresele obținute până în prezent se simt în economie și în domeniul social. În același timp, Pavel Filip a accentuat importanța susținerii din partea UE pentru a înregistra în continuare rezultate în procesul de reformare a domeniilor cheie și de modernizare a țării. În acest context, oficialii europeni au evidențiat necesitatea unor eforturi suplimentare pentru reformarea sectorului justiției, combaterea corupției și investigarea fraudei bancare.

Părțile au făcut și un schimb de opinii privind viitoarele alegeri parlamentare. Pavel Filip a menționat că autoritățile vor depune toate eforturile pentru asigurarea unui proces electoral liber, corect și democratic.Categorii:Politică

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. In pofida tuturor care strigau in 2016 ca tara o sa falimenteze, astazi vedem ca se majoreaza salariile si pensiile, se fac drumuri, se diminuiaza taxele si impozitele, vin banci europene in Moldova! Bravo PDM!

    Apreciază

  2. Dupa ultimile aspecte si initiative partidul de guvernare treptat intruneste acele criterii incluse in lista de cale a integrarii europene, doar dezvoltarea si bunastarea in toate laturile si sunt criteriile necesare pentru a face parte din UE

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.