Procuraturile specializate își vor consolida independența financiară

Procuraturile specializate își vor consolida independența financiară. Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, un proiect de modificare a mai multor acte legislative.

Foto: curaj.tv

Modificările mai prevăd introducerea unor condiții alternative pentru candidații la funcția de procurator în procuraturile specializate. La funcția de procuror în procuraturile specializate vor putea candida persoanele care au o vechime în funcția de procuror de cel puțin 3 ani sau au o vechime în funcția de ofițer de urmărire penală de cel puțin 5 ani.

Totodată, a fost extinsă perioada de delegare a procurorilor într-o altă procuratură de până la 24 de luni. În cazul în care o procuratură nu poate funcționa din cauza lipsei temporare de procurori, în cazul existenței unor funcții vacante, dar și în alte cazuri, Procurorul General, la propunerea procurorului-șef al procuraturii respective, poate delega procurori de la alte procuraturi, cu consimțământul lor scris, pentru o perioadă de până la 24 de luni.

De asemenea, Procuratura Generală va avea dreptul de a institui, de a ține și de a administra sistemele informaționale, registrele și bazele de date în scopul implementării Sistemului informațional automatizat „Urmărire penală: e-dosar”.Categorii:Actualitate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.