Candu a avut o discuție telefonică cu președintele Radei Supreme a Ucrainei

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o discuție telefonică cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Andriy Parubiy.

Andrian Candu. Foto: fb.com/AndrianCandu.MD

Părțile au discutat subiecte actuale de pe agenda bilaterală și regională. Andrian Candu a reiterat solidarizarea cu Ucraina și a reconfirmat suportul pentru dreptul ucrainenilor de a folosi apele teritoriale conform normelor dreptului internațional.

Președintele Radei Supreme a mulțumit președintelui Parlamentului pentru că a condamnat cu fermitate agresiunea Federației Ruse față de Ucraina și a făcut apel la comunitatea internațională să aplice toate instrumentele de drept internațional pentru a preveni escaladarea situaţiei în regiune.

În acest context, speakerul Parubiy a susținut ferm inițiativa părții moldovenești de semnare a Declarației comune a Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei privind cooperarea în combaterea amenințărilor hibride în cele trei țări.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Imi pare rau de ce se intimpla in Ucraina insa sa nu uitam ca in Transnistria avem o armata rusa si in Moldova avem un bloc pe nume PAScuDA, care colaboreaza cu serviciile secrete rusesti, ceea ce insemna ca si noi suntem in pericol.

    Apreciază

  2. Daca presedinte nu avem ce spala pantofii lui Putin, atunci macar guvernare sa mentina relatiile bune din extern cu vecinii si sa dezvolte cooperarea dintre statele noastre doar avem acelasi problema comuna influenta negativa a rusilor in teritoriu.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.