CSM a aprobat demisia a trei judecători

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat demisia a trei judecători de diferite instanţe. La şedinţa de marţi au fost aprobate cererile magistraţilor Tatiana Vieru şi Valeriu Doagă de la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ), precum şi a lui Tudor Berdilă de la Curtea de Apel Cahul.

Foto: vitebsk.gov.by

Cea mai mare experienţă de lucru o are Vieru, care şi-a început cariera de magistrat la judecătoria Botanica în 1982, iar cel mai tânăr este Berdilă. El şi-a început cariera în 1983 în calitate de anchetator la Cahul, ar judecător a devenit în anul 2006.

La începutul lunii noiembrie, Vieru și Doagă au depus cereri de demisie, care au fost aprobate la ședința CSM. Însă ei s-au răzgândit și și-au retras cererile în ajunul ședinței Parlamentului, care trebuia să-i elibereze din funcția de judecător.

În a doua jumătate a lunii noiembrie, șase judecători au părăsit sistemul judiciar. Demisia lor a fost deja aprobată de Parlament. În sistemul judiciar al Republicii Moldova sunt 453 de judecători care lucrează în 40 de instanțe judecătorești.

Unii judecători părăsesc sistemul de teama schimbărilor procedurii de pensionare și a noului sistem de salarizare a angajaților din sectorul public, printre care se numără și judecătorii.

InfotagCategorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.