Jizdan: „Noi nu avem dreptul la greșeală în raport cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, spune că evenimentele din ultimele zile din Ucraina sunt monitorizate foarte atent de către autoritățile Republicii Moldova. Potrivit lui, ceea ce se întâmplă în Ucraina tensionează lucrurile în țara vecină nu doar pe interior, dar și pe exterior. Declarația a fost făcută la emisiunea „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Alexandru Jizdan. Foto: mai.gov.md

Alexandru Jizdan spune că Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Serviciul de Informații și Securitate și alți factori de decizie au fost convocați în ședință de prim-ministrul Pavel Filip în cadrul căreia s-a discutat situația din țara vecină. „Noi monitorizăm foarte atent ceea ce se întâmplă în Ucraina. 24 din 24 de ore”, spune ministrul.

„A fost creat un grup de lucru care urmărește ceea ce se întâmplă în Ucraina cu ochi profesioniști. Noi nu ne informăm doar din sursele externe sau din rețelele de socializare. Noi suntem în contact permanent cu toată lumea care poate să explice și poate să ducă la adoptarea unor decizii calitative. Noi nu avem dreptul la greșeală în raport cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat ministrul.

Alexandru Jizdan îndeamnă cetățenii moldoveni care vor trece prin punctele de frontieră să fie foarte înțelegători având în vedere metodele de control care vor fi aplicate, deoarece ar putea să fie și alte verificări, mai riguroase. „Noi suntem în contact permanent cu colegii din Ucraina, dacă va fi posibil, noi vom întreprinde toate măsurile să securizăm frontiera noastră. Deocamdată, nu există semne care ne-ar alarma”, a afirmat oficialul.

Duminică, 25 noiembrie, în strâmtoarea Kerci, s-a produs un conflict între grănicerii maritimi ruși și militarii ucraineni. Partea rusă acuză militarii ucraineni că au încălcat legislația maritimă. Aceștia au folosit armele, rănind trei militari, și au reținut trei nave ucrainene. La rândul ei, Ucraina califică incidentul drept o provocare. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a cerut Radei Supreme să impună legea marțială. Legislativul ucrainean a aprobat decretul șefului statului, instituind legea marțială în regiunile care au hotar cu Federația Rusă și cu regiunea transnistreană a Republicii Moldova, pentru o perioadă de 30 de zile.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. Doamne ferește, dar trebuie să fim atenți la tot ce se întîmplă, mai ales că armata rusă e pe teritoriul nostru.

    Apreciază

  2. Nu avem dreptul, insa sa nu uitam ca in Transnistria avem o armata rusa si in Moldova avem un bloc pe nume PAScuDA, care colaboreaza cu serviciile secrete rusesti.

    Apreciază

  3. E bine ca avem un ministru asa competent si profesionist ce analizeaza aspectele ce au loc in prejur si face concluzii si parvine cu solutii pentru situatia actuala la noi, doar tot este un pericol is la noi in stinga nistrului din partea rusilor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.