Deputat socialist: Primul proiect al PSRM în noul legislativ se va referi la imposibilitatea de „cumpărare” a deputaților

La una dintre primele ședințe ale Parlamentului de legislatură nouă Partidul Socialiștilor va propune spre adoptare un proiect de lege care va prevedea că dacă un deputat părăsește fracțiunea pe listele căreia a fost ales, acesta va fi privat de mandatul de parlamentar. Despre aceasta a anunțat deputatul socialist Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Vlad Batrîncea rupe harta României Mari în Parlament. Captură video: agora.md

„Pentru a pune capăt turismului politic și procesului de cumpărare-vânzare a deputaților, noi avem două proiecte sistemice. Primul – la încercarea de a părăsi fracțiunea deputatul pierde mandatul. Al doilea – modificarea Constituției astfel ca Republica Moldova să devină stat prezidențial”, spune Vlad Batrîncea.

În al doilea caz, oamenii aleg președintele care este șeful puterii executive, numește Guvernul. „Este clar cine conduce țara, iar Parlamentul pur și simplu adoptă legi, coduri, îmbunătățește legislația și atunci va dispărea însăși natura acestei corupții printre deputați pentru că nu vor numi Guvernul, nu vor influența procesele pentru care sunt acum cumpărați”, a menționat parlamentarul.

Potrivit lui, schimbarea formei de guvernare este ceea ce își doresc oamenii. „Oamenii vor să vadă o putere clară, vor să înțeleagă faptul că dacă au votat pentru președinte, el și conduce țara”, a notat politicianul. Deputatul spune că este ferm convins că această modificare va fi susținută de cetățeni.Categorii:Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.