Forumul pentru apărare România-SUA și R. Moldova avut loc la București

O delegaţie a Ministerului Apărării, condusă de secretarul general de stat, Radu Burduja, a participat miercuri, 28 noiembrie a.c., la Forumul pentru apărare România-SUA și R. Moldova, desfăşurat la Bucureşti.

Foto: mapn.ro

Cu această ocazie, secretarul general de stat a mulţumit pentru invitarea, în premieră, a ţării noastre la acest eveniment, organizat de Ministerul Apărării Naţionale al României şi American-Romanian Business Council. Radu Burduja a menţionat că forumul respectiv reprezintă o platformă eficientă pentru identificarea oportunităţilor de cooperare atât la nivel bilateral şi trilateral, cât şi la nivel de minister şi companii din domeniul industriei de apărare americane şi româneşti.

„Ministerul Apărării şi-a propus dezvoltarea capabilităţilor Armatei Naţionale cu accent pe înzestrarea cu echipament şi tehnică de ultimă generaţie, iar pentru realizarea acestui obiectiv, care este parte a reformei sectorului de apărare din Republica Moldova, este necesară iniţierea unei cooperări transparente cu industria de apărare a ţărilor partenere”, a spus Radu Burduja.

De asemenea, la Bucureşti, Radu Burduja s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe, Dan Neculaescu. Oficialul a apreciat cooperarea constantă şi eficientă cu Republica Moldova în domeniul logistic, dezvoltării capabilităţilor de apărare, învăţământului militar, standardizării instruirii militarilor Armatei Naţionale, precum şi sporirii interoperabilităţii dintre armate.Categorii:Actualitate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.