Octavian Armașu este noul guvernator al BNM

Ministrul Finanțelor Octavian Armașu va prelua de astăzi funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Pentru candidatura lui au votat 54 de deputaţi prezenţi la şedinţa Parlamentului.

Octavian Armașu

Octavian Armașu a fost numit pentru un mandat de şapte ani şi va ocupa postul rămas vacant după plecarea lui Sergiu Cioclea.

Candidatura lui Armaşu a fost propusă de speakerul Andrian Candu care a menţionat că acesta este un profesionist şi a dat dovadă de bune capacităţi de manager.

„Armaşu a reuşit cu echipa Ministerului Finanţelor să aducă la un nivel înalt tot ceea ce înseamnă finanţele publice. Are experienţă deosebită şi în sectorul privat, şi în sectorul public. Este cunoscut de partenerii internaţionali, cu care urmează să lucreze în continuare”, a opinat Candu.

Octavian Armașu are 49 de ani şi a fost numit ministru al Finanțelor în Guvernul Filip în ianuarie 2016. Anterior, Armașu a deținut funcția de director financiar al companiei Südzucker Moldova.

MoldpresCategorii:Politică

Etichete:,

2 răspunsuri

  1. Haideti mai sa lasam cu criticele caci na când a venit Cioclea ca guvernator toți criticau dintr-o parte si din alta , cind a inceput activitatea si e vedeau rezultate din urma lui gata Cioclia este este buni, fiti seriosi si nu va creati impresii inaite de timp cred ca Armasu va face fata având invedere ca el este din acest domeniu hai sa vedem.

    Apreciază

  2. E o functie responsabile, unde Armasu cu siguranta se va descurca, avand in vedere cum sa descurcat la Ministerul Finantelor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.