Pavel Filip: Gândesc românește și am sânge de român

„Nu am ascuns niciodată acest lucru, gândesc româneşte şi consider că am sânge de român, aşa cum au avut-o părinţii mei aşa am şi eu”, a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip în această seară la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Pavel Filip. Foto: gov.md

„Relaţia cu România este foarte importantă pentru mine, mai mult decât pentru alţii, din simplu motiv că eu provin dintr-o familie care a fost divizată de sârma ghimpată. O parte din fraţii tatălui meu au rămas să trăiască la Bucureşti, tata a rămas în Chişinău. Eu am trăit această tragedie, pentru că eu am văzut aceste suferinţe. Mulţi ani mai târziu li s-a permis odată pe an să se vadă. Îmi aduc aminte de aceste revederi pline de emoţii de lacrimi şi de sentimente. Unchiul meu a fost conducătorul Uniunii Basarabenilor, atunci la Bucureşti, un lucru foarte curajos, pentru că aceasta a fost pe timpul comuniştilor şi nu era foarte simplu să fii în fruntea unei astfel de mişcări”, a declarat Pavel Filip.

Prim-ministrul consideră că în Republica Moldova au fost făcute prea multe declaraţii despre apropierea de România, însă nu vede rezultate. „Noi ne-am deprins cu foarte multe declaraţii şi vorbe goale cu părere de rău, noi tot vorbi de apropiere cu România avem şi Unioniştii care au făcut foarte multe declaraţii, dar cu părere de rău nu prea am văzut rezultate de apropierea adevărată cu România.”

Pavel Filip a comentat în cadrul emisiunii cum vede el Unirea celor două maluri ale Prutului. „Când vine chestiunea Unirii eu privesc acest lucru şi prin prisma căderii cortinei de fier, cortinei de pe Prut şi să avem grijă în continuare să fim într-un spaţiu comun, într-un spaţiu liber şi de ce nu, să ne regăsim într-un spaţiu unde există valori, dar nu există frontiere cum este Uniunea Europeană”.

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

3 răspunsuri

  1. In singe noi toti suntem romani si nu neg asta.

    Apreciază

  2. Vrem nu vrem, dar toti avem legatura strinsa u fratii de peste Prut, plus ca Romania este cel mai sigur partener a tarii noastre!

    Apreciază

  3. Oriucm fiecaare din noi au parer diferite personall consider ca am un sânge de moldovan si gindesc ca un moldovan la mine acasa in Moldova .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.