PDM este cel mai interesat ca alegerile parlamentare viitoare să fie transparente şi este gata să asigure acest lucru. Despre aceasta a declarat liderul formaţiunii, Vlad Plahotniuc, la întrevederea de joi cu noul şef al Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, William Massolin.

Vlad Plahotniuc. Foto: deschide.md

Potrivit surselor din cadrul PDM, citate de Infotag, discuţiile la întrevedere au vizat situaţia politică şi economică din ţară, inclusiv pregătirea apropiatelor alegeri parlamentare.

Vlad Plahotniuc a făcut o scurtă recapitulare a evoluţiilor din Moldova în ultimii ani de zile, accentuând stabilitatea adusă de guvernarea PDM, menţinerea drumului spre Vest şi progresele economice înregistrate începând cu 2016. Liderul democrat l-a informat pe oficialul european despre reformele care au avut loc în ţară, dar şi despre majorarea veniturilor cetăţenilor, considerând în acelaşi timp că mai sunt multe lucruri de făcut.

William Massolin a precizat că elementele centrale ale cooperării Consiliului Europei cu Republica Moldova sunt constante din 1995 până în prezent şi vizează existenţa instituţiilor democratice, supremaţia legii şi respectarea drepturilor omului. El a amintit că în Moldova se derulează mai multe proiecte cu sprijinul Consiliului Europei, adăugând că va lucra în mod constructiv cu autorităţile moldoveneşti pentru succesul acestor proiecte.

„Pe termen scurt, împreună cu partenerii internaţionali, prezenţi în Republica Moldova, vom urmări îndeaproape alegerile parlamentare, care sunt foarte importante pentru dezvoltarea politică a ţării”, a declarat şeful Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova.

Reclame