Visul lui Dodon, pe cale să fie împlinit de Krasnoselski

Transnistria rămâne loială principiului construirii unor relații de bună vecinătate cu Moldova, Ucraina și Rusia, deoarece „pentru procesul de negocieri nu există alternativă”. Declarația îi aparține așa-zisului președinte al autoproclamatei rmn, Vadim Krasnoselski, joi la Adunarea Consultativă a primilor deputați transnistreni.

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski. Foto: fb.com/dodon.igor

Potrivit site-ului liderului de la Tiraspol, citat de Infotag, el a subliniat că Transnistria este „un stat iubitor de pace, luptă pentru pace și este gata să o apere”.

Referindu-se la formatul de negocieri „5+2”, Krasnoselski a spus că platforma activează şi a amintit de acordurile și progresele înregistrate în soluționarea problemelor care rămân actuale.

„Acum se rezolvă problema telecomunicațiilor. Abordăm problema privind cauzele penale motivate politic împotriva cetățenilor RMN, privind deblocarea căii ferate la staţia Slobodka, iar pe ordinea de zi sunt chestiuni privind sectorul bancar. Procesul a pornit și există mișcare de ambele părți. Nu vor exista niciun fel de concesii, că asigur. Iar venirea în întâmpinare unui altuia, bineînțeles, este un compromis bun pentru soluţionarea problemelor de care depinde viața oamenilor simpli”, a spus Krasnoselski.

Potrivit lui, așa-numitul „coşul al treilea coș” (politic) nu este actualmente examinat.

„Conducerea țării urmează cursul stabilit de popor la referendumul din 2006 – dobândirea independenței și integrarea ulterioară în Rusia”, a spus Krasnoselski.

În opinia sa, „situația internă în republică este stabilă, iar cheia acestei stabilități este unitatea poporului transnistrean”.

„Și atâta timp cât această unitate va fi păstrată, republica noastră va trăi”, a spus Krasnoselski cu încredere.

Reclame


Categorii:Transnistria

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.