Premierul Pavel Filip l-a felicitat pe Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a României, marcată pe 1 decembrie, și a Centenarului Marii Uniri.

Pavel Filip și Klaus Iohannis. Foto: gov.md

Vineri, în cadrul unei discuții telefonice cu președintele României, premierul Pavel Filip a mulțumit pentru sprijinul constant acordat țării noastre de România. Cea mai recentă manifestare a acestei susțineri este promulgarea legii privind construcția Autostrăzii Unirii: Târgu Mureș – Iași – Ungheni și care include și podul peste râul Prut la Ungheni.

În proces de definitivare sunt și multe alte proiecte importante, între care: reducerea tarifelor de roaming, continuarea programelor de reabilitare a grădinițelor și școlilor, precum și proiectele de interconectare energetică.

Premierul a exprimat recunoștință și pentru suportul acordat de România țării noastre în parcursul său european. Pavel Filip și Klaus Iohannis au convenit să dialogheze intens pe durata mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene pentru a avansa în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Reclame