Dodon: Alegerile parlamentare oferă posibilitatea ca țara să revină la făgașul normal de dezvoltare

Preşedintele Igor Dodon consideră că „alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 oferă posibilitatea ca ţara să revină la făgaşul normal de dezvoltare”. Despre aceasta el a scris în „Declaraţia-apel la încheierea mandatului Legislaturii a XX-a”, publicată vineri pe site-ul administraţiei prezidenţiale.

Igor Dodon. Foto: fb.com/dodon.igor

Şeful statului a menţionat că „astăzi se încheie mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a, una dintre cele mai discreditate perioade din istoria parlamentarismului din Republica Moldova”.

„Pe durata ultimilor aproape doi ani, făcând uz de puţinele prerogative pe care le-am avut în calitate de Preşedinte al statului, am făcut tot posibilul ca să redresez situaţia politică, diplomatică, socială și economică din țară. Astfel, în perioada menționată, instituția prezidențială a elaborat 76 de inițiative (proiecte de lege, programe, demersuri), care au reieşit strict din interesele cetăţenilor”, se spune în document.

Potrivit lui, „în paralel, colegii din fracţiunea PSRM au venit cu sute de propuneri în Legislativ, pentru a schimba starea de lucruri dezastruoasă din ţară”.

„Însă majoritatea acestora au fost avizate negativ de Guvern și/sau Legislativ, fără prezentarea argumentelor plauzibile în acest sens. Noi, cetățenii stataliști și patrioți, suntem mai mulţi decât toţi eurounioniștii care doresc să folosească Parlamentul şi Guvernul în interesele lor înguste, de aceea trebuie să ne unim pentru a deveni şi mai puternici!”, a declarat Igor Dodon, făcând aluzie la sloganul electoral al PSRM „Suntem mai mulţi!”.

Vineri, a expirat mandatul de patru ani al Parlamentului. După 30 noiembrie, Parlamentul poate organiza şedinţa, dar nu are dreptul să adopte legi organice. Alegerile parlamentare sunt programate pentru 24 februarie 2019. Campania electorală începe pe 24 decembrie.

Infotag

Reclame


Categorii:Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.