Deplasarea în grup pe drumurile publice va fi sancționată

Deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice va fi sancționată. Codul Contravențional a fost completat cu un nou articol în acest sens, care intră în vigoare la 9 decembrie.

Potrivit prevederii, transmite BizLaw.md, participarea șoferilor la deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice, cu excepţia coloanelor oficiale, care a condiţionat crearea impedimentelor în circulaţia rutieră, se va sancționa cu amendă de la 2.250 la 3.000 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Articolul prevede și sancțiuni pentru participarea la desfăşurarea neautorizată pe drumurile publice a concursurilor, antrenamentelor, competiţiilor cu vehicule sau cu animale. Acțiunea va fi sancţionată cu amendă de la 3.000 la 4.500 de lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare persoanelor care dețin permis de conducere.

Încălcarea de către șoferi a prevederilor menționate mai sus, care vor genera riscul producerii unui accident, se va sancționa cu amendă de la 3.000 la 4.500 de lei, cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an.

Totodată, organizatorii deplasărilor în grup și organizatorii competițiilor cu vehicule cu animale vor fi sancționați cu amendă de la 3.750 la 4.500 de lei, cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de până la un an a persoanelor care dețin permis de conducere.

În prezent, Codul Contravențional nu prevede sancțiuni pentru acest tip de contravenții.Categorii:Societate

Etichete:, ,

1 răspuns

  1. La mitingul PD, apoi al amicilor lor de guvernare – PSMR, am întâlnit pe drumurile naţionale coloane (ÎN GRUP) de automobile, carea aduceau la Chişinău „participanţii voluntari”. Cum va fi de azi înainte, nu mă duce capul…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.